Social Media en Brand Influencers

Het opbouwen van een onderscheidende digitale content campagne vergt tijd en investeringen. Ook in de ontwikkeling van Social Media campagnes waarin influencers een steeds nadrukkelijkere rol opeisen. Influencer-marketing op Instagram is booming business: een industrie die 2 miljard euro omzet en in de loop van dit jaar naar verwachting zal doorgroeien naar 5 tot 10 miljard euro.

De kracht van Social Media en Influencer Marketing

Online influencers zijn mensen die in uw vakgebied invloedrijk zijn. Vanuit trouwe schare fans op de relevante social media. Je kan ze zien als de experts die zich manisfesteren met vlogs op portals of video’s op YouTube. Op geregelde tijdstippen delen ze hun visie of product-reviews met de wereld.

Zij zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de berichten en conversaties over een merk, product of dienst binnen social media. Meer dan 50% van de inhoud en discussies op platformen als Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs, wordt door deze influencers de wereld ingestuurd.

Het zijn vooral de personen die met hun specifieke kennis of mening binnen een bepaalde groep of interessegebied invloedrijk zijn. Als zij uw content delen, dan kan dit leiden tot krachtige free publicity (earned media uit de gekende paid-owned-earned opdeling).

Een relevant influencers netwerk opbouwen!

  • We selecteren influencers vanuit de mogelijkheden die influencers inkoopplatformen nu bieden. We kijken naar de affiniteit met uw merk en mogelijke campagnes.
  • Populariteit is iets anders dan invloed. Het gaat om de inhoudelijke relevantie van de influencer. Deze bepaalt in hoeverre de content door zijn/haar achterban wordt opgepakt.
  • We checken met iedere influencer de beste insteek en activatie. Hierbij kan u denken aan merchandise, samples, toegangskaarten, meet & greets en evenementen.