Storytelling en Brandjournalisme

Seth Godin schreef ooit Permission Marketing en voorspelde verschillende stelregels waar bedrijven vandaag de dag nog steeds mee worstelen.

1. “Marketing is een wedstrijd om de aandacht van mensen.”
2. “Mensen kopen geen goederen en diensten. Ze kopen relaties, verhalen en magie.”
3. “Marketing gaat niet langer over de dingen die je maakt, maar over de verhalen die je vertelt.”

Nu de aandachtspanne van mensen steeds korter wordt kan het idee om creatievere en vaak ook langere content te maken best uitdagend zijn. Maar er zijn veel verhalen die om een diepere laag vragen. “Als je een verbinding weet te maken met de emoties van de klant, heb je de kans om meer te vertellen,”

Brand Journalism richt zich op journalistieke kwaliteiten en talent binnen storytelling. Expert zijn op het bied van verhalen vertellen die weten hoe emotioneel niveau verbinding te kunnen maken met mensen”. Deze ontwikkeling anticipeert op de verandering in het gedrag van consumenten, die nu op zoek zijn naar dingen met meer betekenis.

Brand Journalisme voor kwaliteit van content

En hoe bereik je dat? Brandjournalisme kan helpen om in jouw organisatie nieuwswaardige verhalen te vinden en deze naar buiten te publiceren. Creëer en ontwikkel merkverhalen met een duidelijke spanningsboog. Vanuit journalistieke technieken bij het schrijven van artikelen; een begin, een midden en een eind. Onder een eis en dat is dat merkverhalen binnen komen op een hoog emotioneel niveau.” Content waarmee uw organisaties haar geloofwaardigheid en legitimiteit vergroot en die aansluit op de wensen van hun publiek.

Uw eigen mediaplatform met een Social Newsroom!

  1. Wat zijn de mogelijkheden van brand journalism en hoe organiseert u dit vanuit een Social Newsroom?
  2. Positive Branding heeft eigen software ontwikkeld waarmee we een State of the Art Social Newsroom voor u ontwikkelen.
  3. Uw eigen Social Newsroom is de ideale “HUB” voor een gerichtere afstemming van informatie naar journalisten en andere stakeholders.