Masterclass Reputatiemanagement voor kennisbedrijven

Consumenten hebben veel scepsis over of organisaties wel werkelijk doen wat zij beloven. Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid zijn de nieuwe communicatiewaarden geworden. Een succesvolle organisatie kent haar eigen reputatie en maakt verbinding met haar stakeholders. Zowel de positieve punten als de minder positieve punten.

Waar voorheen een organisatie nog zelf een imago kon opbouwen (een gewenst beeld creëren onder het publiek), gaat dit principe niet langer op. Mensen willen geloofwaardige en betrouwbare informatie over een organisatie.  Zij willen weten wat de organisatie werkelijk voor een waarde toevoegt. De keuze voor een organisatie wordt gemaakt op basis van een betrouwbare reputatie.

Hoe een betrouwbare reputatie te verkrijgen?

Voor een goede reputatie zal een organisatie goed moeten presteren en waarmaken wat ze belooft. In veel organisaties is voor reputatiemanagement nog geen strategische rol weggelegd. Komende jaren wordt op basis van de mate van transparantie meer en meer het verschil zichtbaar tussen zwak presterende organisaties en excellent presterende organisaties.

Reputatiemanagemnet zal leidend worden in het uitdragen van de organisatie-identiteit. Hier is een steeds grotere en pro-actievere rol weggelegd voor CEO.

Wat steekt u op in deze Masterclass?

De masterclass behandeld in 3 uur hoe Reputatiemanagement als een communicatie- en management discipline te realiseren. U leert hoe u een onderscheidende en vertrouwen wekkende organisatie-identiteit ontwikkeld en hoe u deze positief weet te managen naar  alle stakeholders.

Voor wie is deze Masterclass geschikt?

Geschikt voor

  • Communicatiemanagers
  • Directielid PR-bureau
  • Client Service Director
  • Woordvoerders
  • Bedrijfsjournalisten