Blog Social Media en Brand Influencers

Influencermarketing: de perfecte manier om digital natives te bereiken

Het in de afgelopen jaren veranderende gedrag in mediaconsumptie stelt marketeers en adverteerders voor nieuwe uitdagingen. Vooral jonge doelgroepen – de digital natives – kunnen niet langer worden bereikt met reclame-acties in de traditionele media. Omdat de televisie uitgeschakeld blijft, consumeren digital natives content op sociale mediaplatformen als YouTube, Facebook, Snapchat of Instagram. De redenen liggen voor de hand: het sociale web biedt aangepaste entertainmentprogramma’s voor digitale natives – en dat overal en op elk gewenst moment.

Social influencers

Vandaag de dag moeten merken nadenken over een intelligente implementatie van digitale marketing binnen hun marketingmix. AOL meldde in hun State of the Video Industry‘-rapport dat marketeers ongeveer 10 procent van hun totale tv-budgetten naar digitale platforms verplaatsen. Met name één specifiek marketinginstrument staat in de belangstelling van beslissers die de digital natives willen bereiken met hun merkcommunicatie: het zogenaamde ‘influencer marketing‘. Meer en meer adverteerders ontdekken social influencersals de perfecte ambassadeurs voor hun merken.

Les hier het volledige artikel: http://www.marketingfacts.nl/berichten/influencermarketing-de-perfecte-manier-om-digital-natives-te-bereiken

Auteur: , DIVIMOVE

Bron: Marketingfacts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *